A néma völgy / HBO Europe saját gyártású sorozata

Itt a remek alkalom, hogy összehasonlíts egy krimi/thriller sorozat eredetijét az HBO Europe által adaptált verzióval, ugyanis igazi különlegességgel bővült az HBO GO videótára! Felkerült az „Eyewitness” című krimi sorozat norvég, eredeti verziója (Szemtanúk – Oyevitne) és annak az HBO Europe által készült, román adaptációja (A néma völgy – Valea Muta) is!

Szemtanúk (Oyevitne)
Szemtanúk (Oyevitne)

Egy feszes, izgalmas és gyors tempójú thriller a hideg északról. A norvég sorozat két tizenévesről szól, akik valóságos rémálomba keverednek, amikor a titkos találkájuk alkalmával szemtanúi lesznek a bűnbandák közti leszámolásnak. Hamarosan ők is célpontokká válnak, de meddig lesznek képesek titokban tartan azt, amit láttak? Jarl Emsell Larsen sorozata a skandináv krimik valamennyi erényét felvonultatja, az elfojtott szexualitástól a véres akciókig. A 6 részes, magyar feliratos sorozat teljes első évada exkluzívan csak az HBO GO-n elérhető.

A néma völgy (Valea Muta)
A néma völgy (Valea Muta)

Az HBO Europe romániai részlege 2016 őszén mutatta be legújabb saját gyártású sorozatát, amely ugyan adaptációja a norvég kriminek, ám sokkal kompaktabb, feszesebb tempóban meséli el a történetet.
A négyrészes thrillerszéria két tizenéves fiú hátborzongató kalandját meséli el. Filip és Horia néhány gyilkosság szemtanúja lett az erdőben. Akarva-akaratlanul belekeverednek a veszedelmes ügybe, miközben annak megoldásán éppen Filip nagynénje, egyben nevelőanyja Elena Zamfir ügyész dolgozik. Az életveszélybe került két fiú kapcsolata próbára tétetik, miközben Elena is kénytelen szembenézni a családját ért kihívásokkal.
A sorozat szinkronosan megtekinthető az HBO3-on, illetve már a teljes évad elérhető az HBO GO-n is.
MAGYAR HANGOK
Vlad Balan (Horia) – Czető Roland
Theodor Soptelea (Filip) – Timon Barnabás
Rodica Lazar (Elena) – Németh Kriszta
Mihai Calin (Silviu) – Fesztbaum Béla
Ovidiu Niculescu (Nicu) – Törköly Levente
Emilian Oprea (Robert) – Seder Gábor
Corneliu Ulici (Laur) – Megyeri János
Adrian Păduraru (Radu) - Kapácsy Miklós
Magyar szöveg: Szojka László
Hangmérnök: Bokk Tamás
Vágó: Kránitz Bence
Gyártásvezető: Molnár Melinda
Szinkronrendező: Juhász Anna
Produkciós vezető: Szép Erzsébet
Stúdió: SDI Media Hungary
A néma völgy (Valea Muta)

A néma völgy - Új sorozat január 8-tól az HBO3-on




Megjegyzések