Freddy Krueger januártól a Paramounton rémisztgeti a nézőket

Senkinek az álma nincs biztonságban, legalábbis a Rémálom az Elm utcában című horrorfilmben, amelyben az ikonikus fiktív karakter, Freddy Krueger (Robert Englund) rémisztgeti kiszemelt áldozatait. Az eltorzult arcú, pengés kesztyűvel fenyegető, emberfeletti képességekkel bíró sorozatgyilkos januárban érkezik a Paramount Channel műsorára, hogy péntek esténként frászt hozzon a nézőkre.
Rémálom az Elm utcában 1.

Freddy hátborzongató alakja a legelső részben Nancyt (Heather Langenkamp) sem kíméli. A kamaszlányt és barátait szörnyű rémálmok gyötrik, hamarosan pedig nyilvánvalóvá válik számukra, hogy nem csak egy egyszerű fantáziavilágba cseppentek. Freddy, aki a félelemből nyeri az erejét, képes az álmokon keresztül végezni áldozataival, de hogy vajon Nancy-nek sikerül-e felülemelkednie a félelmein?
Rémálom az Elm utcában 2.

Öt évvel később minden ott folytatódik, ahol elkezdődött: A Krueger-házban. Ezúttal Jesse Walsh (Mark Patton) az, aki kénytelen szembeszállni a szörnyeteggel. Freddy még messzebb merészkedik: átveszi az irányítást Jesse felett és arra kényszeríti, hogy a fiatal fiú öljön helyette. Kiderül azonban, hogy a vérfagyasztó Freddy Krueger sem legyőzhetetlen, hiszen amint átkerül a való világba sebezhetővé válik, így Jesse-nek és barátnőjének lehetősége adódik legyőzni a főgonoszt. A minőségi filmeket sugárzó Paramount Channel műsorán hamarosan kiderül, hogyan.
Rémálom az Elm utcában 3.

Azon szülők gyermekeit sem kerülik el a kísértések, akik részt vettek Freddy Krueger meggyilkolásában. Rémálmaik miatt bezárják a fiatalokat egy elmegyógyintézetbe. Közülük Kristen (Patricia Arquette) kiemelkedő karakter, hiszen különleges képessége lehetővé teszi számára, hogy bevonjon másokat a saját álmába. Feltűnik egy régi ismerős arc is, de az igazi megoldást, hogy miként űzhetnék el Freddy szellemét örökre, Freddy anyjának szelleme árulhatja el.
Rémálom az Elm utcában 4.

A negyedik részben Freddy-t ismét a bosszú vezérli. Az Elm utcai szülők minden utódjával végezni akar, csakhogy Alice Johnson (Lisa Wilcox), a lány, aki képes arra, hogy átvegye más Elm utcai gyerekek különleges erejét, megpróbál végleg leszámolni Freddy-vel, és úgy tűnik ez sikerül is neki, vagy mégsem és Freddy ismét visszatér? A Paramount Channel műsorán nemsokára megtudhatjuk.

Januárban minden péntek este a Rémálom az Elm utcában filmsorozattal várja a nézőket a Paramount Channel, a Viacom csoport filmcsatornája

Január 06. 23:30 Rémálom az Elm utcában (1984)
Január 13. 23:25 Rémálom az Elm utcában 2.: Freddy bosszúja (1985)
Január 20. 23:25 Rémálom az Elm utcában 3.: Álomharcosok (1987)
Január 27. 23:20 Rémálom az Elm utcában 4.: Az álmok ura (1988)

Megjegyzések