Twin Peaks - Exkluzív, saját gyártású videó a kultsorozatról

Már csak pár nap és megérkezik végre David Lynch új Twin Peaks sorozata! Az HBO kreatív csapatát igencsak megihlette a Lynch kultikus sorozata, ezért egy különleges videóval mutatjuk be, miért is fontos a Twin Peaks a televíziózás történetében.
Twin Peaks


TWIN PEAKS

1990. április 8.
David Lynch és David Frost tévétörténelmet írt.
Ezen a napon mutatták be a Twin Peaks című sorozatot, amely elméletileg egy bűnügyi történetet mesélt el, ám az alkotók fogták a jól ismert zsánereket (krimi, szappanopera, misztikus horror, romantika, gimifilmek) és csavartak rajta egyet. Ezzel a döntéssel pedig alapjaiban változtatták meg a tévézés jövőjét. Túlzás nélkül az egész világ arra az egyszerű kérdésre kereste a választ, hogy „ki ölte meg Laura Palmert?”
A Twin Peaks volt az első olyan sorozat, amelyet egy mozifilmjeivel elismeréseket szerzett filmrendező készített. Valódi moziélményt nyújtott a sorozat, és azt David Lynch is többször kihangsúlyozta, hogy ő valójában egy mozifilmet készített, csak több részletben lett bemutatva. A sorozat bebizonyította, hogy nem csak egyféleképpen lehet sorozatot készíteni. A Twin Peaks nélkül a tévészériák új korszaka sem született volna meg, amelyet ma már a harmadik televíziós aranykornak is nevezünk.
Az HBO a Robbit Creative-val közösen egy különleges videóval tiszteleg David Lynch és Mark Frost remekműve előtt, melyben Kovács Gellért Filmszerész ügynökként foglalja össze a Twin Peaks örökségét, s fokozza a hangulatot a folytatás előtt.

Twin Peaks - A kultsorozat


A 18 fejezetből álló új sorozat május 22-én indul exkluzívan csak az HBO-n és az HBO GO-n! 
Kredit
Rendező/vágó: Góg Emese / Robbit Creative
Operatőr: Borbély Ádám / HBO
Hangmérnök: Hunyadi Alex / HBO
Utómunka: Pernyeszi Barna / HBO
és akiknek még köszönet: Ecsery Ádám, Kozmér József, Pinczés-Pressing Ádám 

Megjegyzések