A Discovery Science egyedülálló VR élménnyel köszönti a Tudomány Világnapját

A Discovery Science, a világ egyetlen globális csatornája, amely kizárólag a tudomány mellett kötelezte el magát, idén már harmadik alkalommal csatlakozik az UNESCO által életre hívott Tudomány Világnapjához, amely november 10-én a tudomány értékeire hívja fel világszerte a figyelmet.

A Discovery Science ebben az évben az “IMAGINE THE FUTURE” (“Képzeljük el a jövőt”) gondolatébresztő kampánya keretében arra ösztönzi nézőit, hogy képzeljék el, milyen lesz a világ 30 év múlva a tudomány és a technika újdonságainak köszönhetően, és milyen hatással lesz mindez az emberiség fejlődésére.


Ennek a jövőbe tekintésnek és egyben a Tudomány Világnapjának méltó köszöntését szolgálja az a 360 fokos ejtőernyős VR videó, amely a YourDiscoveryScience.com weboldalon és az azonos nevű Facebook oldalon lesz elérhető. Együttműködve az Army Parachute Association-nel a videó két szabadon eső ejtőernyős ugrását és egy hatalmas Discovery Science logóra való landolását örökíti meg. Az ejtőernyősökre rögzített Adidas MiCoach Elite Team System biometrikus monitorok segítségével a nézők az ugrás mögötti technikai hátteret is megismerhetik, ami valóban exkluzív, színfalak mögötti élménnyel gazdagít mindenkit a weboldalon és 2D változatban a lineáris csatornán is.

A Discovery Science egy rövid YouTube dokumentumfilmet is készít az IMAGINE THE FUTURE koncepció keretében, amelyben Colin Furze (brit feltaláló), James Kirkham (Chief Strategy Officer of football, Copa90 YouTube csatorna alapítója), valamint Mark Turpin (CEO and Content Producer of Yogscast) közreműködésével bemutatják, hogy a jövőben az ő munkájukat a tudomány és az innováció hogyan alakítja át. A jövővel kapcsolatos elképzeléseiket, jóslataikat a nézők is megoszthatják az #ImagineTheFuture és #WorldScienceDay hashtaggel ellátott posztjaikban.

Mark Turpin kiemelte: “Véleményem szerint a játékok világa előtt rendkívül fényes jövő áll a technológia fejlődésének köszönhetően. A virtuális valóságban az a legnagyszerűbb, hogy a tv képernyőn túllépve minden eddiginél sokkal intenzívebb élményt ad.”

Különleges műsorok
Egy héttel a Tudomány Világnapja előtt, november 3-9. között az innováció számos területét - civilizáció, közlekedés, űrkutatás, robotok, extrém időjárás, orvostudomány, környezet - érintő műsorokkal várja a nézőit a Discovery Science.

A Tudomány Világnapján, november 10-én a jövőbe tekintő műsorokból készült válogatások mellett A Jupiter testközelből című vadonatúj műsor premierje is látható lesz.
Vajon a Jupiter segítségével fény derülhet-e a Föld kialakulásának titkára? Hogyan tudott egy űrhajónyi mérnök megbirkózni a mérgező gázokkal és a turbulenciával? Az ötéves utazás végéhez érve kiderülhet mindez. A Jupiter testközelből című műsor a NASA egyedülálló, fantasztikus és egészen elképesztő Juno küldetését egy órába sűrítve mutatja meg a nézőknek.

Megjegyzések