Így ünnepli a Paramount Channel a költészet napját

Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját már 1964 óta. Ebből az alkalomból a Paramount Channel − Boldizsár Péterrel karöltve − két különleges promó videót készített a filmcsatornán aktuálisan látható filmek és egy sorozat néhány jelenetének felhasználásával. Az alkotók ugyanis újragondolták az eredeti szövegeket és két híres magyar vershez illesztették a videók tartalmát.

Star Trek: Nemzedékek, a PonyvaregényA cápa és a Papák a partvonalon című filmeket tartalmazó videó alatt Ady Endre: Én kifelé megyek című versét hallhatják a nézők Szersén Gyula előadásában.

Fekete vitorlák új, 4. évadának beharangozójában pedig Petőfi Sándor: Föltámadott a tenger című verse hangzik el Borbiczki Ferenc, Debreczeny Csaba, Kőszegi Ákos, Makranczi Zalán, Nemes Takách Kata és Várkonyi Andrea előadásában.

„Szerettük volna kicsit közelebb hozni a verseket a nézőkhöz a magyar költészet napja alkalmából. Felkértük Szersén Gyula színművészt, hogy az általa gyakran szinkronizált karakterek bőrébe bújva Adyt szavaljon, illetve a Fekete vitorlák szinkronszínészeit, hogy mondjanak el egy Petőfi verset. A cél az volt, hogy a kiválasztott műveket rendhagyó módon idézzük fel, hogy még inkább a köztudatba kerülhessenek” – mondta Bouandel Doraya, a Paramount Channel promó producere.

A Fekete vitorlák utolsó évadának részeit egyébként április 20-tól csütörtökönként 23.00 órától láthatják majd a rajongók a Paramount Channel műsorán. 

Megjegyzések